Receptes per a estómacs delicats

21 agost, 2018 per a General, Receptes

CREMA D’ESPÀRRECS

INGREDIENTS:
• 1 llauna d’espàrrecs amb el seu suc (400 g)
• 400 ml de llet
• 20 g de maizena
• 40 g de mantega o d’oli d’oliva
• Sal al gust

 

 

ELABORACIÓ:
Reserveu 100 ml dels 400 ml de la llet per dissoldre la maizena. Afegiu la resta d’ingredients a la batedora i tritureu-ho bé. Col·loqueu la barreja en un cassó, poseu-ho al foc i quan estigui calent afegiu-hi la llet amb la maizena i remeneu-ho fins que s’espesseixi. Passeu-ho per un xinès o colador fi i ja estarà llest per menjar. Acompanyeu-ho amb pernil salat o amb uns bolets saltats i uns crostons de pa. Es pot substituir part de la llet pel suc dels espàrrecs. Si feu servir espàrrecs frescos, s’han de bullir abans.

COMENTARI NUTRICIONAL:
Els espàrrecs són diürètics, antiinflamatoris i contenen moltes vitamines i minerals. La seva riquesa en fibra millora el trànsit intestinal, però s’ha de tenir en compte en cas de dispèpsia per no abusar-ne.

MACARRONS AMB VERDURA AL VAPOR I OLI D’OLIVA

INGREDIENTS:
• 1 pastanaga tallada en quadradets
• 1 tassa de trossets de bròcoli
• 1 carbassó
• Oli d’oliva
• Pebre negre
• Romaní o farigola
• Sal

ELABORACIÓ:
Talleu les verdures en tires fines (pot ser a la juliana) i reserveu-les. Poseu aigua en una olla de vapor amb una miqueta de romaní o farigola, segons el gust. Coeu la pasta amb la mateixa aigua i, un cop feta, reserveu-la. Coeu la verdura al vapor amb l’aigua amb romaní i un polsim de sal. Serviu la pasta amb les verdures al vapor i, en el moment d’emplatar, afegiu-hi un raig d’oli d’oliva, un polsim de sal i, si us agrada, unes fulles fresques d’alfàbrega.

COMENTARI NUTRICIONAL:
Si cuinem al vapor, els aliments es couen amb la calor del vapor i del seu propi suc, i per tant la pèrdua de vitamines i minerals és mínima. És una forma saludable de cuinar sense greixos.