La llet materna pot prevenir l’asma

4 juny, 2018 per a General, Prevenció

La protecció pot ser proporcional a l’exposició a la llet materna.

La incidència de l’asma entre els nens prematurs és més gran si es compara amb els nadons a terme i es considera la prematuritat un factor de risc per desenvolupar la malaltia. Segons els resultats de dues investigacions realitzades pel Sistema de Salut de Castella i Lleó i publicats a la revista mèdica Pediatric Allergy and Immunology, la llet materna podria protegir contra malalties com l’asma.

Més exposició

El treball indica que com més temps de lactància, menys quantitat de secreció de proteïnes relacionades amb l’asma i amb sibilàncies recurrents. Això es deu al fet que les citocines del sistema immunitari RANTES i IL-10 s’associen amb la patogènia de l’asma infantil. La lactància materna actua com a immunomodulador reduint la secreció de les dues proteïnes a la mucosa bronquial.

Combatre l’osteoporosi des de petits

La infància té un paper fonamental en la lluita contra l’osteoporosi, una malaltia que afecta gairebé tres milions d’espanyols. L’alimentació rica en calci i l’activitat física des dels primers anys de vida són algunes de les claus per prevenir-la. Les fractures osteoporòtiques deterioren la qualitat de vida i provoquen incapacitat funcional, cosa que genera un gran cost econòmic i social.