Plantes medicinals que ajuden a conciliar el son

29 juny, 2018 per a General, Medicina natural

Hi ha una gran varietat de plantes medicinals per tractar els trastorns del son. El principal avantatge és que són tractaments poc agressius i d’elevada eficàcia, que no creen dependència ni tenen efectes nocius en l’organisme.

Tan important, o més, que dormir les hores necessàries és que el son sigui de qualitat i que l’organisme i cervell realment descansin. Hi ha diversos factors que contribueixen al fet que dormim malament o que provoquin insomni, i tenim un remei per a cadascun:
• Ansietat. Quan l’ansietat és la causa de l’insomni, està indicada la rosella de Califòrnia. Té propietats ansiolítiques i sedants, i actua com a hipnòtic natural. És, per tant, una bona solució per tractar l’ansietat i millorar la conciliació del son i la qualitat de la nit.
• Nervis. Per combatre els estats nerviosos, la valeriana és molt eficaç, ja que equilibra el sistema nerviós central i vegetatiu, disminuint la irritabilitat i el nerviosisme.
• Dificultat per conciliar el son. Hi ha persones que normalment els costa adormir-se, encara que no estiguin nervioses ni pateixin ansietat. En aquests casos la planta recomanada és la rosella. És eficaç en l’insomni inicial.

XARXAFARMA recomana
Els remeis a base de plantes medicinals es poden trobar a la farmàcia o als herbolaris.

La seva acció és tan suau que és molt recomanada per a nens i gent gran.
• Despertar-se a mitjanit. Per a la gent que concilia bé el son però que es desperta a mitjanit, està recomanada la passiflora (flor de la passió). Pel seu efecte sedant i somnífer, indueix a un son més durador i reparador. Relaxa i calma els nervis, per tant també és adequat contra la neuràlgia. Es pot trobar en infusió, càpsules, en forma de gotes, sola o combinada amb altres herbes com la camamilla, el llúpol o l’arç blanc.