Cuina amb bolets

26 octubre, 2018 per a General, Receptes

LLENGUADO AMB BOLETS EN DUES TEXTURES

INGREDIENTS:
• 300 g de bolets variats i nets
• 1 litre de brou de pollastre
• Llenguado a filets i net d’espines
• Shitakes (fong oriental) nets de tronc
• 7 patates petites
• Oli, sal i pebre

 

ELABORACIÓ:
Per fer la crema de bolets salteu els bolets i, un cop cuits, afegir-hi el brou. Deixeu-ho bullir uns minuts fins que es redueixi. Tritureu-ho tot i reserveu-ho. Bulliu les patates senceres amb pell. Salpebreu el llenguado i coeu-lo al vapor. Salteu els shitakes en tandes perquè quedin sucosos. Saleu-los i reserveu-los. En un plat soper poseu-hi el llenguado, afegiu-hi la crema de bolets al voltant i els shitakes saltats per sobre. Acabeu de decorar el plat amb les patates senceres i pelades. Els shitakes són uns fongs orientals que contenen arabinogalactans que són polisacàrids (també presents, per exemple, a les pastanagues). Tenen molta fibra, per això afavoreixen el trànsit intestinal i estimulen el sistema immunitari.

SALTAT DE VERDURES, ROSSINYOLS I POLLASTRE

INGREDIENTS:
• 2 pits de pollastre
• Mig carbassó
• Mig pebrot verd
• Mig pebrot vermell
• Mitja ceba
• Mitja albergínia
• Salsa de soja
• 2 grapats de rossinyols

ELABORACIÓ:
Netegeu els rossinyols amb un drap o ganivet i talleu-los la cua. També es poden fer servir altres bolets (pinetells, camagrocs o gírgoles). Talleu la verdura a tires d’un cm de gruix (la ceba més prima, perquè es cogui més ràpid). Poseu la verdura en una paella amb una mica d’oli, afegiu-hi sal, pebre i herbes al gust. Salteu-ho a foc viu uns 10 minuts. Afegiu-hi 3 cullerades soperes de salsa de soja, retireu-ho del foc i reserveu-ho. Poseu els bolets en una paella tapada i deixeu que es coguin a foc lent. Quan l’aigua s’hagi evaporat, fregiu-los una mica i afegiu-los a la verdura. Per últim, talleu els pits de pollastre en 4 tires longitudinals. Salpebreu-los i, en la paella on heu fet els bolets, coeu-los a foc viu amb oli i salsa de soja. Afegiu-los a la verdura i als bolets i ja es pot servir.