Menú hipercalòric. Tot el que el pacient amb fibrosi quística necessita

14 juliol, 2018 per a General, Receptes

CREMA DE CIGRONS

INGREDIENTS (Per a 4 persones):

 •   2 patates.
 •   2 rovells d’ou.
 •   1 got de nata líquida.
 •   Costrons de pa fregit.
 •   Sal.
 •   Pebre negre mòlt.

ELABORACIÓ:
Pelem i trossegem les patates i a continuació les posem a coure en un recipient amb ½ litre d’aigua. Quan estiguin toves, hi afegim els cigrons prèviament cuits, els fem un bull i ho passem tot pel passapuré. Si el puré queda massa espès, afegirem una mica de brou o de la mateixa aigua de la cocció. Salpebrem i ho deixem coure uns quants minuts més. Mentrestrant, en un bol a part, batem els rovells amb la nata líquida i ho afegim al puré, mirant d’evitar que bulli perquè els rovells no es quallin. Ho acompanyem amb els costrons de pa fregit.

PASTÍS DE PERNIL I FORMATGE

INGREDIENTS (Per a 6 persones):

 • 10 llesques de pernil dolç.
 • 6 talls de formatge de nata.
 • 2 ous.
 • 1 got de llet sencera.
 • 8 llesques de pa de motlle.

ELABORACIÓ:
Greixem un motlle de pa de pessic allargat i el folrem amb talls de pernil, tot deixant que pengin pels costats, per poder tapar el pastís després. Posem una capa de pa de motlle sense crosta a la base del motlle, i anem fent capes de talls de formatge i pernil, alternant-les amb el pa; ho repetim fins que omplim el motlle. Ho acabem amb pa de motlle cobert amb els talls de pernil que havíem deixat preparats a l’inici. Batem els ous amb una mica de sal i la llet calenta. Punxem amb una agulla la preparació i ho aboquem pel damunt. Ho tapem amb paper d’alumini i ho enfornem durant 15 minuts a 200° C. Esperem que es refredi i ja podem servir el pastís.

CREPS DE MATÓ I XOCOLATA

INGREDIENTS (Per a 4 creps):

 • 100 g de farina.
 • 250 ml de llet (una tassa).
 •  1 ou.

INGREDIENTS (Per a la massa):

 • 150 g de mató.
 • 80 g de xocolata negra.
 • 20 ametlles torrades i picades.
 • 4 cullerades de mel.
      • Massa preparada del crep.

ELABORACIÓ:
En un recipient es barregen la farina i l’ou, a continuació s’afegeix un terç de la llet fins que aconseguim una massa fina i homogènia -remenant per evitar que s’hi formin grumolls-, i després la resta de la llet. Es deixa reposar la massa 20 minuts. S’escalfa una mica de mantega o oli d’oliva en una paella i, amb un cullerot, s’hi aboca la massa del crep. Es cou el crep fins que comenci a fer bombolles a la superfície i les vores es tornin lleugerament torrades. Es dóna la volta al crep amb un plat i es deixa que es dauri per l’altre costat. Així que és a punt, es retira de la paella i es reserva. Es fon la xocolata i es barreja amb el mató i les ametlles picades. S’omple cada crep amb la mescla i s’enrotlla en forma de neula. Per sobre s’aboca la mel per donar el toc final a aquestes postres.