Aquest estiu: refresca’t amb aquestes dues receptes

6 juliol, 2018 per a General, Receptes

SORBET D’ALBERCOC AMB CRUMBLE D’AVELLANES

INGREDIENTS (per a 8 persones)
Per al sorbet:

 • 12 albercocs madurs.
 • 8 brins de safrà.
 • 75 g de sucre.
 • 8 albercocs no madurs per picar a daus.

 

 

Per a la vinagreta:

 •  8 brins de safrà.
 •  1 culleradeta de sucre granulat.
 •  3 culleradetes d’oli d’oliva.
 •  3 culleradetes d’oli de llavors de raïm.

Per al crumble d’avellanes:

 •  2 rovells d’ou.
 •  50 g de sucre.
 •  50 g d’avellanes mòltes.
 •  50 g de farina.
 •  15 g de mantega.

ELABORACIÓ:
Preescalfem el forn a 180° C. Tallem els albercocs que no estiguin madurs a daus, els saltem amb el sucre i els fem coure fins a obtenir una compota. Afegim 8 brins de safrà a la compota i ho removem durant 3 o 4 minuts. La reservem fins a introduir-la a la sorbetera en el moment de servir. Per fer la vinagreta es col·loquen els 8 brins de safrà amb 6 gotes d’aigua. Barregem els dos olis i emulsionem amb aquesta mescla l’aigua asafranada per fer una vinagreta. Quan estigui llesta, incorporem la culleradeta de sucre granulat. Per al crumble d’avellanes es barregen i es pasten tots els ingredients. Estenem la preparació sobre una placa i la deixem reposar 30 minuts abans d’enfornar a 180° C entre 15 i 20 minuts. Deixem refredar i esmicolem el crumble en trossos gruixuts. Disposem en un plat els daus d’albercoc i els condimentem generosament amb la vinagreta asafranada. Sobre aquesta barreja, col·loquem una bola de sorbet d’albercoc acabat de preparar. Empolvorem les postres amb els trossos de crumble.

POMES SALTADES AMB PERNIL D’ÀNEC

INGREDIENTS (per a 4 persones)

 • 4 pomes.
 • 200 g de pernil d’ànec fumat a talls molt fins.
 • Crema de vinagre balsàmic.
 • Branques de farigola fresca i unes fulles d’espinacs frescos.

Per a la mantega de farigola:

 • 50 g de greix d’ànec.
 • 1 culleradeta de farigola.
 • 1 cullerada de mostassa en gra.
 • Sal de la Mediterrània a l’aroma de cardamom.
 • Pebre negre sencer.
ELABORACIÓ:
Pelem i tallem les pomes a trossos gruixuts. Escalfem la mantega de farigola preparada prèviament en una paella, hi incorporem les pomes i les saltem. Rectifiquem de sal i pebre i ho reservem. Disposem en un plat els trossos de poma saltats, i posem al damunt de cadascun un tall de pernil d’ànec. Ho decorem amb la reducció de mantega i vinagre balsàmic i unes fulles d’espinacs. Empolvorem amb farigola per realçar el plat.