Esport: L’equilibri perfecte entre el cos i la ment

26 abril, 2018 per a Esport, General

deporteEl iogalates és una disciplina que combina postures i mètodes del ioga amb exercicis del pilates. El resultat és una activitat una mica més dinàmica que el ioga, que inclou estiraments, exercicis de força, respiració, relaxació i abdominals.

Relaxar-se i treballar la musculatura és possible amb el iogalates, una disciplina que combina el ioga i el pilates i que aporta beneficis per a la salut física i mental; un perfecte equilibri entre cos i ment. El iogalates conjuga les sèries d’exercicis del pilates, però sense màquines ni pilotes de goma, sinó amb les tècniques de relaxació del ioga, tot i que d’una forma molt més dinàmica. Permet treballar l’elasticitat, el to muscular, la respiració i la relaxació, buscant un equilibri corporal i anímic.

PUNTS EN COMÚ

A les classes de iogalates s’alternen els dos mètodes, ja que tots dos tenen certes similituds: tots dos tenen molt en compte els exercicis mentcos, que ens acosten a una major consciència corporal; posen èmfasi en la respiració profunda i controlada; busquen reforçar la zona de l’abdomen, i redueixen els nivells d’estrès.

DIFERÈNCIES

Al iogalates la respiració és com en el pilates: s’inhala pel nas i s’exhala per la boca, mentre que en el ioga sempre s’inspira i s’expira pel nas. Al final d’una classe de  ioga es practica el savasana o la relaxació final, molt beneficiós per al cos i la ment, mentre que en les sessions de pilates no existeixen aquests deu minuts reparadors.

BENEFICIS

El iogalates ajuda a millorar la força muscular i la exibilitat articular, això el converteix en l’exercici ideal per a aquelles persones que tendeixen a adoptar males postures. També permet millorar la respiració –cosa que permet reduir l’estrès i l’ansietat– i la circulació sanguínia alhora que tonica el cos, prevé lesions musculars, ajuda a agafar el son, millora l’equilibri físic i alleuja diversos dolors i inflamacions ocasionades per l’artritis i altres malalties.

ORÍGENS

El iogalates va ser ideat per Jonathan Urla, instructor de fitness, ioga i pilates, el 1997. El seu objectiu era poder oferir una alternativa a aquelles persones que desitjaven obtenir els beneficis d’ambdues disciplines alhora.

RECOMANACIÓ

És aconsellable practicar el iogalates en classes reduïdes; el monitor ha d’estar més pendent que en una classe de ioga o de pilates, perquè ha d’anar corregint
les postures per aconseguir el màxim benefici.

PER SABER-NE MÉS

Yogilates. Jonathan Urla. Editorial Tutor Yoga+Pilates: paso a paso. José Rodríguez. Editorial Libsa Yogapilates: Unión entre equilibrio y salud. Paula Brende.
Editorial Dilema