XF recomana: Videojocs d’acció per combatre la dislèxia

17 abril, 2018 per a General, Prevenció

xfrecomanaCientífics del Basque Center on Cognition, Brain and Language (BCBL), de Sant Sebastià, i del Laboratori de Psicologia de la Universitat de Grenoble-Alps apunten en un estudi que els videojocs d’acció milloren l’atenció visual i la capacitat lectora, dos dels dèficits detectats en les persones amb dislèxia. L’objectiu és fer servir els elements més útils dels videojocs en un nou programari sense connotacions violentes que ajudi a tractar aquest trastorn cognitiu. Les conclusions de l’estudi suggereixen que els videojocs d’acció desperten en els jugadors una major capacitat d’atenció visual i lectora davant les situacions difícils que se’ls presenten, i que aquests estímuls poden servir per ajudar a combatre la dislèxia.