Detectar la celiaquia en 10 minuts

12 abril, 2018 per a General, Nutrició, Prevenció

celiaquiaL’empresa BioEclosion ha creat Celifast, un sistema que permet detectar la celiaquia en només 10 minuts i amb un equip que pot utilitzar el metge a la consulta si sospita que un pacient té aquesta malaltia. El sistema és similar a un glucòmetre com el que fan servir les persones diabètiques per mesurar la glucosa. Amb el dispositiu s’extreu una gota de sang del dit del pacient; la mostra es recull en un tub que funciona com una plataforma magnètica que aconsegueix atreure el marcador de la celiaquia per donar el veredicte final. La prova és per detectar la celiaquia, no per diagnosticar-la. Per això, el resultat que dona Celifast sempre ha d’anar acompanyat d’una biòpsia, la prova que determina si una persona té aquesta patologia o no.