Comença l’any, comencen les lesions

23 febrer, 2018 per a Esport, General, Homeopatía

deporte_homeopatiaEn començar l’any hi ha persones que es proposen dur a terme els reptes que sempre es prometen començar. Entre ells anar al gimnàs o fer més esport. Unes bones intencions que en moltes ocasions poden acabar truncades. No perquè s’acabin les ganes, sinó perquè una mala preparació pot portar a lesions.

Abans de començar a córrer, nedar o practicar un esport d’equip haurem de comprovar el nostre equipament. El primer de tot serà sentir-nos còmodes amb la roba amb la qual farem els moviments, un aspecte important per exemple en els nostres turmells.

L’escalfament sempre ha de ser el segon pas a prendre. Ja que uns simples exercicis o estiraments durant 5 minuts ajudarà a que no es produeixi un canvi brusc des de l’estat basal. El mateix s’ha de fer quan vulguem acabar. No hi haurà de parar de manera brusca, sinó anar descendint el nivell d’activitat poc a poc.

Amb aquestes mesures podrem esquivar les principals causes de lesions esportives: equipament incorrecte, accident fortuït o les causades per la baixa freqüència d’activitat.

Com a conseqüència podem patir alguna de les lesions més comunes: esquinços, lesions de genoll, luxacions o fractures. Al seu torn aquestes poden classificar-se segons la zona on es produeixi el dany. Aquestes lesions tenen conseqüències al seu torn que poden ser les alteracions musculars (agulletes, contractures, sobrecàrregues …) que si no es tracten i es deixa passar el temps poden produir una lesió muscular. Aquestes lesioni en els músculs representen entre el 40% i 60% de totes les lesions esportives.

Depenent de l’esport que comencem a practicar podrem patir lesions en una zona o una altra. Per exemple si juguem a tennis nostres bessons seran els més afectats, en el futbol els isquiosulares, espatlles en l’handbol, etc. (1)

Quan tenim una d’aquestes molèsties es farà servir per exemple un antiinflamatori, però gràcies als medicaments homeopàtics podem evitar símptomes i efectes secundaris d’alguns medicaments convencionals i fins i tot substituir-los. D’aquesta manera alguns dels medicaments homeopàtics més comuns es realitzen a partir del principi actiu del àrnica montana que té efecte antiinflamatori i analgèsic.

Cal destacar que els medicaments homeopàtics són fàrmacs regulats que requereixen d’un diagnòstic i consell mèdic.

Per tot això ara quan sortim de casa per mantenir-nos en forma haurem de prendre mesures de precaució, la primera: tenir preparat el nostre farmaciola homeopàtica per si de cas la nostra activitat es veu truncada.

[1] Fisioterapia-online.com [Internet] Lesiones deportivas: causas y clasificación [Consultado el 10 de octubre de 2017] Disponible en: https://www.fisioterapia-online.com/articulos/lesiones-deportivas-causas-y-clasificacion