La llet, principal font de calci

18 gener, 2018 per a General, Nutrició

lletLes begudes vegetals no substitueixen els productes lactis.

Les begudes vegetals no substitueixen la llet perquè no contenen les mateixes quantitats de calci i vitamina D, segons l’informe La llet com a vehicle de salut: calci i els seus determinants en la salut de la població espanyola, impulsat per la Fundació Espanyola de Nutrició (FEN) i la Fundació Iberoamericana de Nutrició (Finut). Aquest estudi també posa de manifest que la ingesta de calci, obtinguda fonamentalment a través del consum de llet i de productes lactis, conjuntament amb una ingesta adequada de vitamina D, s’associa a una major densitat òssia, a un menor risc de fractures en la població adulta i a una menor pèrdua d’os en les dones postmenopàusiques, entre altres beneficis.

L’informe destaca que un got de llet (250 ml) conté tres vegades més calci que una ració d’espinacs. El mateix passa amb llegums com les mongetes o tubercles com el moniato, en què la concentració de calci per ració és fins a 10 vegades menor que la que conté un got de llet.