Els cereals, la base d’una bona alimentació infantil

28 desembre, 2017 per a General, Nens, Nutrició

cerealsLa nutrició en els mil primers dies de vida és clau per a la salut. Una alimentació correcta des de l’inici establirà les bases de les preferències dels nens, i pot ajudar a prevenir malalties com l’anèmia o l’obesitat.

Durant els primers mesos de vida, el nadó s’alimenta exclusivament de llet. A partir dels quatre o sis mesos és quan es poden començar a introduir nous aliments a la seva dieta. És important consultar el pediatre sobre el moment ideal i la manera d’introduir-los.

Per què farinetes de cereals?

Les farinetes de cereals, normalment, són el primer aliment que s’introdueix quan s’inicia l’alimentació complementària. Tenen un excel·lent valor nutricional, bon gust i la seva textura és ideal. Els cereals estan compostos principalment per hidrats de carboni, que són la base d’una alimentació equilibrada. Aporten, entre altres, energia, vitamines, minerals i fibra.

Els cereals són el “combustible” natural per a l’organisme; proporcionen al nadó l’energia que necessita per al seu creixement i desenvolupament.

Quan i com donar-li les farinetes?

Les farinetes de cereals són un aliment molt ben acceptat pels nadons.

Al principi es poden incorporar els cereals al biberó, afegint una culleradeta rasa per cada mes, i veure’n la tolerància. Més endavant es poden preparar en un plat, afegint els cereals a la llet que pren el nadó. Les farinetes de cereals preparades amb la llet que el bebè pren constitueixen un aliment complet que se li pot donar per esmorzar, dinar o sopar.

Per què escollir farinetes Nestlé Nestum?

A Nestlé vam ser els creadors de la primera farineta per a nadons, i tenim l’aval de 150 anys d’experiència. Les farinetes Nestum són úniques perquè a més de tenir un gust deliciós contenen:

• Bífidus BL i FOS (oligofructosa)*.

• Ferro, zinc i vitamines A i C, que afavoreixen la funció normal del sistema immunitari.

• Ferro, que ajuda al desenvolupament cognitiu normal.

• Cereals hidrolitzats enzimàticament (CHE) de fàcil dissolució, que faciliten una preparació ràpida sense grumolls.

• 0% sucres afegits**. Només contenen sucres naturalment presents.

* Excepte les varietats 8 Cereales con Galleta i Crema de arroz

**Excepte la varietat 8 Cereales con miel