Suplements de magnesi què són i quan prendre’ls?

24 novembre, 2017 per a General, Homeopatía

vitaminasAvui dia tenim més en compte la nostra salut, encara que també són majors els riscos de patir alguna patologia a causa de factors externs com la contaminació, una alimentació menys variada i saludable, la manca d’exercici físic, etc. És per això que de vegades es tira mà dels suplements vitamínics com una solució fàcil a aquesta possible manca de nutrients al nostre cos.

Les vitamines són compostos orgànics necessaris en petites quantitats per complir diferents funcions en l’organisme com el creixement, el desenvolupament o la integritat cel·lular. Per tant les vitamines són nutrients essencials que tenen un paper regulador. Un dels suplements més utilitzats és el de magnesi. Aquest mineral ajuda al correcte funcionament del sistema nerviós central i a les reaccions químiques del metabolisme. En el seu paper regulador ajuda a la resta de minerals a ser processador pel cos quan es prenen en el menjar o amb altres suplements. A més un altre dels seus beneficis és l’equilibri de la glucosa en sang i prevenció de la diabetis.

El magnesi ajuda a disminuir el cansament i la fatiga i contribueix a mantenir una funció muscular normal.

Per tot això, la fórmula única d’Magnesium DUO aporta a l’organisme 225 mil·ligrams de magnesi al dia en una combinació de dos sals de magnesi, a més de vitamines del grup B, E, PP i seleni. Per la seva banda, les vitamines B1, B6, B12 i PP contribueixen al funcionament normal del sistema nerviós i a la funció psicològica normal. Mentre que el seleni contribueix al funcionament normal del sistema immunitari.

L’organisme absorbeix millor el magnesi quan la seva ingesta es distribueix en diverses dosis al llarg del dia. Per això, es recomanen dues preses diàries de Magnesium DUO d’1 comprimit després d’esmorzar i 2 comprimits després del sopar en adults i adolescents.

Els suplements no s’han de prendre sense conèixer abans els seus efectes i l’estat del nostre organisme. Una persona amb una alimentació equilibrada i variada cobrirà el requeriment de vitamines i per tant no necessitarà de complements. Quan hi hagi una escassetat o desequilibri, o quan tinguem una prescripció facultativa haurem de recórrer a ells. Les persones que més poden necessitar d’aquest ajut seran les embarassades i persones en etapes inicials de creixement o envelliment.