Un cistell de la compra més verd

25 novembre, 2017 per a General, Nutrició

cistell compraDiferents comunitats augmenten el consum de fruita i verdura.

El menjar saludable té un pes important i està plenament integrat en el cistell de la compra de les llars espanyoles, segons es desprèn de les dades de l’estudi L’alimentació saludable a Espanya, elaborat per EAE Business School. El País Basc, Aragó i Catalunya són les comunitats que més gasten en fruita i verdura, mentre que Castella–La Manxa, Andalusia i Extremadura són les que menys. Al País Basc la despesa mitjana anual és de 302 euros per habitant i a Catalunya de 292,67 euros. A la cua trobem Castella-La Manxa amb 207,09 euros per habitant cada any. Cal apuntar que el consum per càpita anual de fruita fresca és major a Astúries, mentre que les llars aragoneses i les catalanes encapçalen el de verdura fresca.

L’estudi també analitza el consum i la despesa de les llars en cereals, productes làctics i menjar no saludable, entre altres. L’any passat, cada espanyol va gastar 64,41 euros de mitjana en menjar no saludable, el que significa un consum per càpita de 14,13 kg per persona i any.