El refredat comú, com combatre’l?

25 octubre, 2017 per a General, Homeopatía

boironAcaba l’estiu i vam passar de la calor al fred pels matins que a poc a poc s’estén a tot el dia. Amb el fred comencen la proliferació de patologies que poden afectar el nostre sistema respiratori com és el cas del refredat comú.

És molt comú confondre el fred, el vent, la pols o la contaminació amb els causants d’aquesta patologia, però en realitat el veritable culpable és un virus. Aquest virus no té un límit en algun segment de la població sinó que pot afectar a persones de totes les edats, una característica que el fa molt fàcil de contagiar. A això se suma que el propi cos humà ajuda de manera involuntària a aquesta expansió. Per exemple una persona que ha estat contagiada començarà a tossir, gotejar pel nas o a esternudar. Diferents formes que té el cos d’expulsar al “intrús” però que el propi virus aprofita per propagar com en el cas de petites gotes de saliva que es expel·leixen i són inhalades o acaben a les mans.

Una vegada que la persona ha estat infectada el refredat pot afectar diferents zones de l’organisme com el nas, la faringe o la laringe a més d’anar al costat de diferents símptomes com mal de coll, malestar general o rinitis.

Si no volem patir cap d’aquests símptomes i que el refredat ens acompanyi durant dies la prevenció ha de ser primordial. Durant aquesta època de l’any haurem d’evitar el contacte amb els malalts, rentar-nos meticulosament les mans i evitar tocar-nos la cara.

Una altra creença comuna és que amb una patologia així els antibiòtics són una solució fiable, però en tractar-se d’un virus aquesta opció és ineficaç. En homeopatia en canvi es poden trobar una gran diversitat de medicaments que ajudaran en el dia a dia per fer front a aquesta patologia. És el cas de Stodal, un medicament homeopàtic entre els components estan el xarop de Tolú o de Poligal. Serà el teu metge homeòpata qui, després de fer una revisió clínica, decideixi quin serà el millor tractament a portar. Si no saps on trobar la teva personal sanitari homeòpata més proper pots descobrir-ho en aquest link.