Blinda’t contra l’estrès amb l’ajuda dels remeis homeopàtics

18 octubre, 2017 per a General, Homeopatía

estat d'ànimUna gestió del temps correcta i prioritzar els interessos personals són claus per gestionar l’estrès. Els tractaments naturals contribuiran a dissipar aquest malestar.

Després de les vacances d’estiu, pot resultar aclaparador reprendre les obligacions laborals i domèstiques, així com els compromisos personals. Sovint, aquesta situació desencadena en estrès. Quan es tracta d’un estat de nervis passatger, cal restar-hi importància; però si l’estrès es manifesta durant un temps prolongat, cal prendre mesures per combatre’l i així evitar-ne els perjudicis, com ara l’insomni, el dany oxidatiu, el qual accelera els processos d’envelliment, o els dolors musculars produïts per un excés de tensió.

Els estats nerviosos poden manifestarse amb símptomes emocionals i físics

El pes de l’educació

De forma habitual, el comportament de les persones que pateixen d’estrès acostuma a tenir el seu origen en la infància. Si se’ls ha ensenyat a ser massa responsables i a agradar a tothom, és probable que tinguin dificultats per posar límits als altres. El resultat de tot plegat sol ser una sobrecàrrega de feina i de compromisos personals, que els impedeix ocupar el temps en allò que realment els satisfà.

Malestar físic

Un estat de tensió emocional pot manifestar-se també en forma de dolor físic. En aquest sentit, experimentar molèsties a l’esquena pot resultar un bon indicador de quin és el grau d’estrès al qual s’està sotmès. El nerviosisme pot contraure la musculatura i provocar que la postura corporal sigui inadequada, dues condicions que ocasionen molèsties. Altres manifestacions físiques acostumen a ser la sudoració excessiva, l’insomni o el dolor a l’estómac.

Les relacions personals també es poden veure afectades per l’estrès, ja que es produeixen fluctuacions en l’estat d’ànim. La medicina homeopàtica ofereix remeis per contrarrestar els efectes produïts per l’estrès, sempre que s’acompanyin de bons hàbits, com ara procurar un bon son i activitat física.

Arsenicum album s’aconsella quan se sent bloqueig emocional i preocupació per la salut. En cas d’experimentar irritabilitat i nerviosisme, es recomana Argentum nitricum. El remei Cimifuga ajuda a estabilitzar l’estat d’ànim.

XF recomana: Pregunta al teu farmacèutic sobre els hàbits i tractaments més adequats per alleujar l’estrès

Consells antiestrès

Descansar entre 7 i 9 hores. La falta de son genera ansietat, cosa que al seu torn alimenta l’insomni. Seguir una rutina com llegir una novel·la abans d’anar a dormir, t’ajudarà a agafar el son.

Practicar la meditació. Reservar 10 o 15 minuts al dia a la pràctica de la meditació és un exercici que ajuda notablement a millorar la concentració i apaivagar els nervis.

Simplificar cada jornada. No t’exigeixis per sobre de les teves possibilitats i evita intentar abastar massa compromisos laborals i personals.