Cabell sec i debilitat pel clor i la sal marina

29 agost, 2017 per a General, Homeopatía

XarxaFarma_imagen_agostoL’estiu afecta al teu cabell. És un fet del qual ja no hi ha cap dubte. El sol, el clor, la sal i la calor debiliten el teu cabell i ho fan semblar més sec, amb menys brillantor i fràgil. Aquests factors poden arribar a cremar-canviant la seva textura i deixant-nos un pèl fràgil.

El cabell és part de la nostra aparença física i modificant s’aconsegueixen grans diferències a nivell global. Afecta a la nostra autoestima i l’estat d’ànim en què ens trobem. Per això hem de cuidar dia a dia i saber com funciona.

El pèl està format per proteïnes, de les quals la més abundant és la queratina. Aquesta, al seu torn, està composta per aminoàcids i altres micronutrients. Perquè tots aquests components es desenvolupin bé es necessita prestar atenció a diversos factors interns, com un correcte funcionament de la glàndula sebàcia o de la flora bacteriana, i externs com una bona oxigenació i tenir cura dels aliments que mengem.

A part hi ha el cuir cabellut que si pateix algun dany pot debilitar l’arrel del cabell. Una situació que pot portar a accelerar la caiguda del cabell.

Tenint cura tots aquests detalls aconseguirem millorar el nostre pèl, encara que en moltes ocasions caiem en error. Creem nous hàbits pensant en els seus beneficis quan en realitat estem danyant el nostre pèl. Per exemple, si rentem el cabell freqüentment acabarem afeblint, o usant sempre champuses massa específics aconseguirem fer-lo malbé ja que el nostre pèl varia depenent de tots els factors abans esmentats. Un altre error respecte a l’elecció del xampú és que aquest no ha de tenir un pH neutre. Per als adults aquest ha de tenir un pH lleugerament àcid i un pH7 quan es renta als nens.

Tenint en compte aquestes advertències i seguint el consell del nostre metge o farmacèutic expert en homeopatia per evitar que a l’estiu pateixi el nostre pèl. S’ha demostrat que per exemple el sofre és un component bàsic en l’estructura del pèl, pell i ungles, igual que el sílice que li dóna força i integritat. Prenent aliments rics en aquests components, a més de zinc o sabal, reforcem el nostre cabell.

Seguint aquests consells i evitant caure en els errors esmentats podrem enfrontar-nos a les adversitats de l’estiu i lluir pèl allà on anem.