Combatre el mal de cap amb prevenció i remeis homeopàtics

27 agost, 2017 per a General, Homeopatía

cabezaLa cefalea és una trastorn freqüent i en alguns casos pot arribar a incapacitar qui n’està afectat. Repassem bons hàbits i solucions per fer-hi front.

Entre el 85 i el 90 % de la població ha experimentat algun episodi de cefalea en l’últim any, segons dades de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN). A més a més, el mal de cap es converteix en el principal motiu de consulta mèdica i afecta més les dones –en concret, el 92 % de la població femenina respecte al 73 % de la masculina.

Els tipus i causes

La migranya o hemicrània és una de les cefalees més comunes i de més intensitat. Pot afectar, sobretot, persones d’entre 20 i 30 anys, en plena edat laboral, i l’Organització Mundial de la Salut (OMS) la considera una de les cinc malalties més incapacitants. En aquesta línia, segons dades de la SEN, prop del 40 % dels espanyols que té migranya té por de perdre la feina.

Un mal de cap pot estar relacionat amb una malaltia, una molèstia circumstancial, com són les alteracions metabòliques –com les que es tenen durant la menopausa–, un període de dejuni o una ressaca després d’una nit de festa o un menjar copiós. Per altra banda, també pot ser causat per l’estrès, com és el cas de les anomenades cefalees tensionals. En aquest sentit, un pas irrenunciable és revisar alguns hàbits diaris que podrien empitjorar el problema. Tot i que la rutina diària deixi poc marge per evadir-se, és recomanable dedicar almenys 15 minuts al dia a practicar una activitat per desconnectar, com la meditació o la relaxació.

L’esport també serà un antídot contra les cefalees, ja que quan alliberem endorfines, la intensitat del dolor disminueix.

La migranya és un dels tipus de cefalea més comuns i intensos

Ajuda homeopàtica

L’homeopatia pot funcionar com a coadjuvant per tractar les cefalees, sempre que hàgim consultat abans el metge o el farmacèutic. Nux vomica és el remei indicat per al dolor associat a l’estrès. En el cas d’un malestar que empitjora amb la calor o a causa de determinats aliments, s’aconsella Pulsatilla, i quan el dolor és martellejant o en forma de punxades, s’indica Ignatia.

Tractaments

Analgèsics: s’utilitzen de manera habitual per tractar el mal de cap.

Massatges: en cefalees provocades per tensions musculars, els massatges poden ser útils per rebaixar el dolor.

Acupuntura: és una de les teràpies alternatives més utilitzades per posar remei al mal de cap.

XF recomana: Un bon descans nocturn i la dieta mediterrània són aliats per acomiadar-se de les cefalees