Deixar-se anar amb el Flow Yoga

21 agost, 2017 per a Esport, General

iogaCoordinació, força i serenitat són alguns dels beneficis d’aquesta vessant del ioga en la qual les postures s’enllacen sense interrupció.

D’ORIGEN HINDÚ

El Flow Yoga es va desenvolupar a l’oest de l’Índia, va triomfar als Estats Units i en l’actualitat pot practicar-se en molts centres esportius a Espanya. Es tracta d’un estil molt físic, en el qual s’encadenen les postures amb fluïdesa.

ATENCIÓ PLENA

Una classe pot durar entre 60 i 90 minuts. A l’inici, es dedica un temps a la respiració, pausada i conscient, amb l’objectiu de centrar l’atenció en la pràctica, guanyar energia i relaxar tot el cos. Després de realitzar la salutació al sol, es practica la vinyasa, una seqüència de postures, i per acabar, hi té lloc una relaxació.

MUSCULATURA A TO

Aquesta disciplina treballa la musculatura de forma aïllada, amb l’objectiu d’enfortir el cos íntegrament, aconseguir una silueta definida i alhora reduir el risc de lesions i caigudes. Així mateix, resulta excel·lent per prendre consciència de la col·locació del cos, reeducar la postura i millorar l’equilibri.

TREBALL CARDIOVASCULAR

Repetir les seqüències de postures i els moviments afavoreix la mobilitat articular. En alternar contraccions i estiraments, augmenta el flux sanguini, fet que implica un treball aeròbic que no impacta en articulacions ni els ossos, a diferència del que succeeix en disciplines com el running. Combinar treball de força, flexibilitat i cardio suau proporciona un cos estilitzat i atlètic al cap de pocs mesos de pràctica.

A LA RECERCA DEL ‘PRANAYAMA’

En sànscrit, prana significa energia vital i yama, pausa o control. En una sessió de Flow Ioga es persegueix el pranayama, això és, guanyar vitalitat, però també canalitzar-la, sobretot, aprenent a respirar de forma controlada i relaxada en moviment, a mesura que es realitzen les postures.

AL RITME DE LA MÚSICA

Melodies pausades, d’estil chill out, amb mantres o instruments que recreen els sons de la natura: aquest tipus de ioga s’acompanya amb música per coreografiar les postures.

SABIES QUE…

… en una classe de Flow Yoga es realitza un treball a fons de la força i la resistència, la qual cosa facilita que els resultats es notin al cap de poc temps.

PÈRDUA DE PES

Aquesta vessant del ioga implica una activitat intensa que afavoreix la despesa calòrica, per aquest motiu, i sempre que s’acompanyi d’una alimentació saludable, pot ser adequada per a persones que volen aprimar-se.

RESPIRACIÓ

Respirar de forma controlada facilita el moviment del cos i serveix com a guia per sentir-se cada vegada més còmode en una postura. Aquest aprenentatge del ioga ens servirà per relaxar-nos en el dia a dia.