Cures bàsiques per a uns cabells sans a l’estiu

19 agost, 2017 per a Bellesa, General, Prevenció

cabellEl sol, la sal i el clor poden malmetre la cabellera a l’estiu. Pautes senzilles i l’ús de productes específics ens ajudaran a mantenir-la bonica i protegida.

La sequedat, les puntes obertes i la decoloració són algunes de les empremtes que les vacances de sol i platja poden deixar als cabells. Coneixem la importància de protegir la nostra pell en aquesta època, però sovint oblidem que els cabells també acusen els estralls dels rajos UV, la sal i el clor.

Rituals recomanables

Rutines com ara eixugar els cabells a l’aire, evitar utilitzar planxes i assecadors o aplicar un suavitzant cada dia ens ajudaran a combatre la sequedat. Així mateix, en exposar-nos al sol, hem de recórrer a un barret o un mocador, això ens protegirà pel que fa a cremades i altres perjudicis de les altes temperatures.

Si lluïm una cabellera llarga i frondosa, hem d’evitar recollir els cabells quan estan humits a l’hora d’anar a la platja o a la piscina.

També serà de gran ajuda una dutxa amb aigua dolça després de cada bany, per eliminar el clor i la sal.

Cabellera protegida

A banda d’adoptar aquests hàbits, tal com cada any fem servir un protector solar adient per a la pell, existeixen productes indicats per a la protecció capil·lar. Els que contenen olis vegetals i elixirs, de coco o jojoba, per exemple, aporten suavitat i un plus d’hidratació, a banda d’aromes agradables.

Per a la higiene diària, la millor opció és utilitzar un xampú d’una línia dermocosmètica, sense ingredients agressius. D’altra banda, els exfoliants contribueixen a una neteja en profunditat i a reduir la descamació, i les mascaretes i els sèrums embelleixen els cabells, combatent la sequedat i aportant brillantor i elasticitat.

XF recomana: Evita exposar-te al sol a les hores centrals del dia, quan escalfa amb més intensitat