L’aire condicionat, principal causa dels refredats estiuencs

3 agost, 2017 per a General, Homeopatía

boironTot i que els refredats són una patologia comuna en èpoques fredes com la tardor o l’hivern, és possible també contraure aquesta malaltia durant les èpoques de calor. Això és degut, sobretot, als canvis de temperatures a què sotmetem el cos. La ingesta de begudes molt fredes, els aires condicionats o les llargues exposicions al sol poden provocar que el nostre sistema immune s’alteri i es torni més vulnerable als virus del refredat.

El mal ús de l’aire condicionat causa el 20% dels refredats i altres malalties segons ha informat la companyia Unipresalud. El seu ús incorrecte pot comportar malalties respiratòries com faringitis, rinitis, asma o pneumònia; a més de musculars com contractures, lumbàlgies, o dolor cervical i altres com mals de cap, dermatitis o fins i tot, sequedat i irritació als ulls.

El refredat és una malaltia vírica contagiosa que produeix una inflamació de les vies respiratòries, sobretot de nas i gola. No hi ha diferències entre el refredat estiuenc i el hivernal ja que presenten els mateixos símptomes i la mateixa facilitat de contagi. Cal assenyalar que els refredats produïts per l’aire condicionat no solen cursar amb febre; només esternuts, rinorrea i congestió nasal. La incubació pot ser dos o tres dies i la seva durada d’una setmana.

Com a acció preventiva de cara al contagi, els experts incideixen que els climatitzadors es graduïn entre els 22 i 24 graus i en què es mantingui una humitat relativa a l’interior de la llar d’entre el 35% i 60%. La nutrició també pot ajudar a enfortir el nostre sistema immunològic, de manera que és recomanable portar una dieta equilibrada i rica en nutrients i vitamines. Així mateix, es recomana no prendre begudes ni molt fredes ni molt calentes.

En alguns casos, en els quals el sistema immunològic pot estar especialment afeblit per factors com el cansament associat als llargs viatges, l’ús de medicaments homeopàtics pot ajudar el pacient a prevenir d’una manera més eficaç aquests refredats. De fet, els medicaments homeopàtics són freqüentment emprats per alleujar els símptomes catarrals.

Segons dades de l’Estudi sobre Coneixement i Ús de la Homeopatia, elaborat per Nielsen i la farmacèutica Boiron, un 66% dels espanyols que fa servir homeopatia ho fa per tractar els símptomes de la grip, els refredats, els refredats, el mal de coll i altres infeccions respiratòries. El seu elevat grau d’acceptació entre els pacients es deu a la rapidesa d’actuació.

Els medicaments homeopàtics són inclosos en el consell dels professionals sanitaris per al tractament de simptomatologies en pacients de totes les edats i poden ser útils durant l’embaràs o la lactància ja que fins a la data no s’han descrit reaccions adverses rellevants associats a la seva presa.