Risc cardiovascular en gent gran

20 juliol, 2017 per a Gent gran, Prevenció

risc cardiovascularEvitar mals hàbits, clau per mantenir l’elasticitat arterial.

En edats avançades, les parets de les artèries es poden tornar més gruixudes i perdre elasticitat, fet que pot augmentar el risc cardiovascular. No obstant això, les persones que eviten factors com l’obesitat o el tabaquisme tenen més probabilitats d’arribar a la vellesa mantenint les artèries en un estat saludable.

Ho indica un estudi de la Universitat de Boston (EUA) que va analitzar l’envelliment vascular i com hi influeixen 7 factors de risc: colesterol alt, hipertensió, nivells elevats de sucre en sang, sedentarisme, obesitat, mala alimentació i tabaquisme. El treball, publicat al maig, va incloure un total de 3.196 adults de més de 50 anys i va concloure que en sortejar almenys 6 d’aquestes variables, s’és 10 vegades més propens a tenir uns vasos sanguinis flexibles i amb un funcionament adequat, en comparació amb els que només eviten un d’aquests factors de risc. “S’ha vist que mantenir un pes adient i evitar la diabetis podria ser el més important”, va assenyalar Teemu Niiranen, el principal autor de la investigació.